Beweegprogramma’s – Fysiotherapie Cerfontaine van der loop – Maastricht

Fysiotherapie Cerfontaine van der loop

Sport Fysio- en manueeltherapeuten

Beweegprogramma’s

In samenwerking met TNO heeft het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie de beweegprogramma’s Artrose, Diabetes, Hartklachten en COPD ontwikkeld. Bij de ontwikkeling van het beweegprogramma COPD is ook de Katholieke Universiteit Leuven betrokken. De beweegprogramma’s zijn wetenschappelijk onderbouwd en sluiten aan bij het door de overheid onderkende belang van bewegen voor de volksgezondheid. Relevante patiëntenorganisaties, zoals het Astma Fonds, de Diabetes Vereniging Nederland, de Nederlandse Hartstichting en het Reumafonds onderschrijven de inhoud en daarmee het belang van de beweegprogramma’s.

Het KNGF ondersteunt de ondernemende fysiotherapeut bij het aanbieden van deze beweegprogramma’s door regelmatig informatie te verstrekken aan koepelorganisaties van o.a. huisartsen, specialisten en aan zorgverzekeraars. Ook zorgt het KNGF voor extra ondersteuning in de vorm van folders en ander promotiemateriaal.

Het KNGF staat garant voor de kwaliteit van het product nu en in de toekomst. De actualiteit van de beweegprogramma’s wordt voortdurend getoetst aan de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Ook van u als deelnemer wordt daarin een belangrijke inbreng verwacht in de vorm van bijvoorbeeld productevaluaties. Het KNGF streeft ernaar een landelijk dekkend netwerk te krijgen van fysiotherapeuten die, door het aangaan van een licentieovereenkomst met het KNGF, op een juiste manier de beweegprogramma’s zullen inzetten.

Binnen onze praktijk merken we dat onze patienten gecharmeerd zijn van onze individuele aanpak. Indien gewenst kunnen we altijd kijken of oefenen in groepsverband ook tot de mogelijkheden behoort.